1. Jak się nazywasz i jak rozpoczęła się Twoja przygoda z piłką nożną? W jakim grasz klubie?
Odpowiedź: Nazywam się Damian Kulik. Piłkę nożną zacząłem trenować w wieku 8 lat. Do czerwca 2019 roku trenowałem i grałem w klubie Zryw Sobolew a aktualnie jestem zawodnikiem klubu KS Stadion Śląski Chorzów kat. u17.
2. Na jakiej grasz pozycji/pozycjach?
Odpowiedź: Jestem środkowym obrońcą.
3. Co sprawia Ci największą przyjemność w grze w piłkę/w dążeniu do zostania profesjonalnym piłkarzem?
Odpowiedź: Największą przyjemnością w grze w piłkę sprawia mi współpraca z kolegami a przede wszystkim mój rozwój piłkarski.
4. Twój ulubiony piłkarz z Polski i zagranicy?
Odpowiedź: Zdecydowanie Robert Lewandowski i Marco Reus.
5. Jakie cechy charakteru twoim zdaniem są najważniejsze aby zostać profesjonalnym piłkarzem?
Odpowiedź: Moim zdaniem takimi cechami są: pracowitość, obowiązkowość i przede wszystkim najważniejsze jest nigdy się nie poddawać.
6. Jakie masz cele piłkarskie na najbliższy rok?
Odpowiedź: Moje cele piłkarskie na najbliższy rok to jak najlepsza gra w nowym klubie i dalsze rozwijanie się wraz z drużyną.
7. Jak oceniasz korzyści udziału w Test Meczu?
Odpowiedź: Korzyści z test meczu oceniam bardzo pozytywnie. Dostajesz gotowe profesjonalne opracowanie na swój temat i przede wszystkim pokazanie się skautom z wielu klubów. Tak było w moim przypadku, po test meczu otrzymałem zaproszenie na testy do KS Stadion Śląski Chorzów, następnie pozytywnie przeszedłem selekcję i jestem aktualnie zawodnikiem tego klubu.
8. Twój ulubiony klub piłkarski
Odpowiedź: Real Madryt.
9. Co chciałbyś osiągnąć w piłce nożnej?
Odpowiedź: Chciałbym zostać profesjonalnym piłkarzem.
10. Twój ulubiony cytat lub motto
Odpowiedź: Wszystko, co wiem o moralności i obowiązkach, zawdzięczam piłce nożnej – Albert Camus

 

Dziękujemy za rozmowę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *