1. Jak się nazywasz i jak rozpoczęła się Twoja przygoda z piłką nożną?W jakim grasz klubie?
Odpowiedź: Nazywamy się Aleksander Nagórka . To było na początku mojej edukacji w szkole podstawowej , moja Mama szukała jakiś zajęć sportowych poza szkołą i zaproponowała mi piłkę nożną . Zdecydowałem się spróbować w Akademii Piłki Nożnej założonej przez Marcina Brosza w Knurowie. Po 2 latach przeszedłem do ROW-u Rybnik ,a od lipca tego roku moim klubem jest BSG Chemie Leipzig.

2. Na jakiej grasz pozycji/pozycjach?
Odpowiedź: Napastnik

3. Co sprawia Ci największą przyjemność w grze w piłkę/w dążeniu do zostania profesjonalnym piłkarzem?
Odpowiedź: Największą przyjemność sprawia mi strzelanie goli .

4. Twój ulubiony piłkarz z Polski i zagranicy?
Odpowiedź: Robert Lewandowski i Lionel Messi

5. Jakie cechy charakteru twoim zdaniem są najważniejsze aby zostać profesjonalnym piłkarzem?
Odpowiedź: Pracowitość i pewność siebie .

6. Jakie masz cele piłkarskie na najbliższy rok?
Odpowiedź: Moim celem na najbliższy rok jest stać się profesjonalnym piłkarzem .

7. Jak oceniasz korzyści udziału w Test Meczu?
Odpowiedź: Miłe doświadczenie , dobra okazja żeby sprawdzić się wśród innych chłopaków i zobaczyć w którym miejscu się jest .

8. Twój ulubiony klub piłkarski
Odpowiedź: FC Barcelona

9. Co chciałbyś osiągnąć w piłce nożnej?
Odpowiedź: Chciałbym zagrać w Bundeslidze .

10. Twój ulubiony cytat lub motto
Odpowiedź: „Piłka nożna jest najważniejszą wśród rzeczy nieważnych” – Franz Beckenbauer

 

Dziękujemy za rozmowę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *