1. Jak się nazywasz i jak rozpoczęła się Twoja przygoda z piłką nożną?W jakim grasz klubie?
Odpowiedź: Nazywam się Adrian Grzanka. Moja przygoda z piłką nożną zaczęła się w wieku 10 lat gdy zacząłem trenować w klubie Mazur Karczew. Aktualnie gram w Vulcanie Wólka Miądzka

2. Na jakiej grasz pozycji/pozycjach?
Odpowiedź: Ulubiona pozycja to zdecydowanie środek pomocy, tam czuję się najlepiej. W ostatnim czasie grałem również na boku pomocy i obrony.

3. Co sprawia Ci największą przyjemność w grze w piłkę/w dążeniu do zostania
profesjonalnym piłkarzem?Odpowiedź: Jak każdy na pewno uwielbiam wygrywać, ale największą przyjemność sprawia mi dostrzeganie wykonanego przez siebie progresu. Aby zostać profesjonalnym piłkarzem trzeba stale czynić postępy. Ogromną przyjemność sprawia mi również każdy skuteczny wślizg, odbiór bądź po prostu zatrzymanie akcji na meczu czy treningu 🙂

4. Twój ulubiony piłkarz z Polski i zagranicy?
Odpowiedź: Cristiano Ronaldo za swoją ogromną pracę, Jordan Henderson za swoje serducho do walki

5. Jakie cechy charakteru twoim zdaniem są najważniejsze aby zostać
profesjonalnym piłkarzem?
Odpowiedź: Przede wszystkim trzeba być mega twardym i konsekwentnym w tym co się
chce osiągnąć. Sumiennym, dokładnie wykonywać swoją pracę na treningu i mieć dobre
serce, nie być zapatrzonym tylko w siebie

6. Jakie masz cele piłkarskie na najbliższy rok?
Odpowiedź: W ciągu najbliższego roku moim celem jest wybicie się przynajmniej o dwie klasy rozgrywkowe wyżej.

7. Jak oceniasz korzyści udziału w Test Meczu?
Odpowiedź: Uważam, że udział w test meczu wiele mi dał. Nie tylko jeśli chodzi o to, że mogłem sprawdzić się na tle innych, ale podnieść mój poziom i pokazać inne postrzeganie piłki przez trenerów czy innych zawodników.

8. Twój ulubiony klub piłkarski
Odpowiedź: Liverpool

9. Co chciałbyś osiągnąć w piłce nożnej?
Odpowiedź: Moim marzeniem od małego jest zagrać w Premier League.

10. Twój ulubiony cytat lub motto
Odpowiedź: Nie myli się ten, kto nie próbuje.

 

Dziękujemy za rozmowę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *