1. Jak się nazywasz i jak rozpoczęła się Twoja przygoda z piłką nożną?W jakim grasz klubie?
Odpowiedź:Adrian Olejnik w czerwcu 2007 roku zgłosiłem się do SMS Łódź i tam rozpocząłem przygodę z piłką, którą interesowałem się od małego. Gram w klubie: Zawisza Rzgów

2. Co Twoim zdaniem odróżnia bramkarzy od piłkarzy grających na innych pozycjach?
Odpowiedź:Bramkarz jest jedynym zawodnikiem na boisku, który może dotykać i łapać piłkę rękoma w czasie gry, ale może mieć to miejsce w polu karnym. Obecnie od bramkarzy wymaga się także dobrej gry nogą.

3. Co sprawia Ci największą przyjemność w grze w piłkę/w dążeniu do zostania profesjonalnym piłkarzem?
Odpowiedź:Gra w piłkę nożną kształtuje mój charakter, wolę walki, systematyczność. Uczy
mnie walczyć o swoje.Dążąc do profesjonalizmu wyzwala się we mnie ciężka praca,determinacja i masa wyrzeczeń.

4. Twój ulubiony piłkarz z Polski i zagranicy?
Odpowiedź: Z Polski – Wojciech Szczęsny, z zagranicy Leo Messi

5. Jakie cechy charakteru twoim zdaniem są najważniejsze aby zostać profesjonalnym piłkarzem?
Odpowiedź:Aby osiągnąć sukces należy być zdeterminowanym, upartym, pewnym siebie, błyskotliwym, walecznym, sumiennym, kreatywnym i powinno się umiejętnie sterować swoimi emocjami.

6. Jakie masz cele piłkarskie na najbliższy rok?
Odpowiedź: Osiągnąć awans z drużyną do IV ligi.

7. Jak oceniasz korzyści płynące z udziału w obozie bramkarskim Keepermania?
Odpowiedź: Oceniam bardzo wysoko. Głównie za najnowszą metodologię szkolenia w zakresie piłki nożnej.

8. Twój ulubiony klub piłkarski
Odpowiedź: FC Barcelona

9. Co chciałbyś osiągnąć w piłce nożnej?
Odpowiedź:Chciałbym grać jak na najwyższym poziomie.

10. Twój ulubiony cytat lub motto
Odpowiedź:Moja pasja to futbol, futbol i futbol

 

Dziękujemy za rozmowę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *