1. Jak się nazywasz i jak rozpoczęła się Twoja przygoda z piłką nożną? W jakim grasz klubie?
Odpowiedź: Nazywam się Julian Kamiński. Piłkę nożną zacząłem trenować w wieku 5 lat, tata zaprowadził mnie na pierwszy trening i spodobała mi się ta gra. Do czerwca 2019 roku trenowałem i grałem w klubie KP Progres w Gorzowie Wlkp. a aktualnie jestem zawodnikiem klubu Warta Poznań kat. U-16.

2. Na jakiej grasz pozycji/pozycjach?
Odpowiedź: Jestem środkowym pomocnikiem.

3. Co sprawia Ci największą przyjemność w grze w piłkę/w dążeniu do zostania profesjonalnym piłkarzem?
Odpowiedź: Współpraca na boisku z kolegami z drużyny, a przede wszystkim ciągły rozwój, który jest wynikiem ciężkich treningów.

4. Twój ulubiony piłkarz z Polski i zagranicy?
Odpowiedź: Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo

5. Jakie cechy charakteru twoim zdaniem są najważniejsze aby zostać profesjonalnym piłkarzem?
Odpowiedź: W mojej ocenie niezbędnymi cechami do tego aby zostać piłkarzem zawodowym to sumienność, obowiązkowość, pracowitość, solidność i asertywność.

6. Jakie masz cele piłkarskie na najbliższy rok?
Odpowiedź: Umocnienie mojej pozycji w nowym klubie, dalszy rozwój sportowy zarówno indywidualnie jak i zespołowo.

7. Jak oceniasz korzyści udziału w Test Meczu?
Odpowiedź: Test mecz daje możliwość innego spojrzenia na siebie, dostajesz gotowe profesjonalne opracowanie na swój temat a przede wszystkim masz możliwość pokazania się wielu skautom. Tak było w moim przypadku – po Test Meczu dostałem zaproszenie na treningi do Warty Poznań, następnie pozytywnie przeszedłem selekcję i aktualnie jest zawodnikiem tego świetnego klubu.

8. Twój ulubiony klub piłkarski
Odpowiedź: Real Madryt

9. Co chciałbyś osiągnąć w piłce nożnej?
Odpowiedź: Wszystko przede mną – moim marzeniem jest zostanie piłkarzem zawodowym na jak najwyższym poziomie rozgrywkowym.

10. Twój ulubiony cytat lub motto
Odpowiedź: Cytat Friedricha Nietzsche: „Co nas nie zabije, to nas wzmocni.”

 

Dziękujemy za rozmowę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *